Zatem pisanie coś takiego to delikatnie mówiąc jest dziwaczne. Tutaj cytat z artykułu:
„Ostatni papież ma być pół-papieżem, tzn. w połowie swego pontyfikatu zostanie zabity lub umrze, co będzie ciosem dla Watykanu"
Mt 15:14Green_lake pisze:A ja nie za bardzo rozumiem, jak papież może umrzeć w połowie swego pontyfikatu?...
Hm, no tak, wielce wymowny komentarz.pawelkb pisze:Mt 15:14Green_lake pisze:A ja nie za bardzo rozumiem, jak papież może umrzeć w połowie swego pontyfikatu?...
"14. Zostawcie ich! To są ślepi przewodnicy ślepych. Lecz jeśli ślepy ślepego prowadzi, obaj w dół wpadną."
(BT)
Mój drogi, ale to nie kącik poezji, czy mógłbyś mi prozą to wyłożyćpawelkb pisze:"Cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie co posiadacie..."Green_lake pisze: Ale generalnie nie rozumiem po co tutaj roztrząsanie tych wszystkich kwestii? czemu ma to służyć? Nie rozumiem.
Żeby ustalić wspólne stanowisko (pomijając to, że bhakti-yoga nie jest tak do końca demokratycznaJohn pisze:Arkowi chodziło o ustalenie jednego wspólnego stanowiska w tej sprawie, tak żeby każdy mógł wyrazić, gdy go o to zapytają, naszą opinię. Więc trzeba zagłębić się w słowa Krsny i odpowiedzieć na pytanie.
"W jaki sposób możemy to zrozumieć? Śastra-caksusa. Musimy widzieć poprzez śastry. W innym przypadku, nie mamy oczu aby zobaczyć przeszłość, teraźniejszość i przyszłość." (wykład Śrila Prabhupada z Bg 4.4, Bombaj, 24.03.1974)pawelkb pisze: Czy jestem fanatyczny?
Czy w 12 canto Śrimad Bhagavatam Śukadewa Goswami, opisując symptomy Kali Yugi też zbłądził i się pogubił?pawelkb pisze:Myślę, że Jagadis Prabhu trochę zabrnął w temacie i się pogubił. Poza informacjami o wątpliwej jakości i wiarygodności te artykuły nie wnoszą nic pozytywnego, ani konkretnego. Może zwracają tylko uwagę na jakiś trend, czy zainteresowania przerażonych i będących w ignorancji ludzi.
Czy to jest zaczepka, czy poważne pytanie? W obu przypadkach zostawię to bez komentarza. Dam ci kolejną szansę na przemyślenieyogamaya pisze:Czy w 12 canto Śrimad Bhagavatam Śukadewa Goswami, opisując symptomy Kali Yugi też zbłądził i się pogubił?
A czy ja twierdzę, że nie? Jeżeli już mnie Prabhu cytujesz to proszę o czytanie moich postów ze zrozumieniemW tej chwili ok. 3/4 przepowiedni już się sprawdziło dlaczego nie mielibyśmy konfrontować ich na "Live" z tym co się dzieje obecnie?
Póki co staram sie wypowiadać za siebie w miarę swoich możliwości i pomocy innych wielbicieli odwołując się do Wed. A jeśli komuś Wedy nie wystarczają, szuka sensacji gdzie indziej i przynosi to tu ... Cóż wolna wola.możemy robić to co uważamy za słuszne i nikt nam w tym nie przeszkodzi, tak i my nie przeszkodzimy w realizacji swoich planów innym.