ParamatmaDas pisze:Wiemy to co napisal Vamana,
Wiele więc nie wiesz. On również przyznał, ze nie jest ekspertem. Zatem bezrefleksyjnie powtarzasz za kimś, kto wiedzę na temat Lyoness ma niewielką.
Jeszcze raz zatem polecam bliższe zaznajomienie się z tym czym Lyoness jest, co oferuje i na jakich zasadach. To wszystko jest dostępne na stronie, którą Ci podałem. Możesz również spotkać się z kimś kto jest w Lyoness i poprosić aby wyjaśnił Ci ten system krok po kroku.
Ja zastanawiałem się 2 miesiące zanim się zapisałem. Chciałem zrozumieć zasady działania tego systemu i co mi da przystąpienie do niego. Nie zapisałem się pod wpływem nagłego impulsu, aby potem nie żałować swojej decyzji.
ParamatmaDas pisze:Mozna by wiec wyciagnac wniosek cze czas z tym skonczyc i prznajmij Ci ktrzy sa bhaktami nie powinni sie mieszac w tzw dziwne intersy.
Tez tak uważam. Ale też nie moja sprawa co kto robi w swoim domu i ze swoim życiem. Nie mi oceniać postępowanie innych bhaktów. Obserwując innych - poprawiaj siebie.
Jeśli chodzi o Lyoness nie uważam żeby to był dziwny interes.
ParamatmaDas pisze:Jednak. Nie ocniam zyt szybko. Jestes obronca tej firmy
Stwierdzasz, że nie oceniasz, a chwilę potem oceniasz. Przyklejasz etykietkę. Ale niech tam.
Nie jestem ani obrońcą, ani oskarżycielem. Napisałem tylko o swoim osobistym doświadczeniu z Lyoness. Jest ono pozytywne.
J
ParamatmaDas pisze:na czym polega zarobek tej firmy i szanowny Prabhu, zbywasz jakby pytanie.
Nie jestem ani właścicielem, księgowym, rzecznikiem, pracownikiem, nie mam wglądu w papiery, ani nie mam upoważnień do zdawania Tobie sprawozdań finansowych, czy jakichkolwiek innych, związanych z dochodami Lyoness i sposobami w jakie je osiągają. Z tego własnie względu skierowałem Cię do biura tej firmy. Jeśli oni uznają, że powinni zaspokoić Twoja ciekawość, to własnie tam ją zaspokoisz.
Abyś jednak nie uznał, że Cie zbywam, powiem, że z tego co wiem, to Lyoness otrzymujei jakiś procent, od Partnera Handlowego, od transakcji jaką przeprowadzi u niego członek Lyoness. Czyli:
- robię zakup u partnera
- upust dla mnie wynosi powiedzmy 5%
- Lyoness otrzymuje 1% od tego partnera
Całościowy upust jaki firmie Lyoness przekazuje ten Partner Handlowy wynosi więc 6%. Ja otrzymuje 5% firma 1%.
Nie wiem czy to jest 1% czy więcej. Nie mam pojęcia. Ale tak to mniej więcej wygląda. Jest to jedno ze źródeł dochodu Lyoness. Tyle wiem. O resztę dopytaj się.
Dziwne zresztą, że zadajesz mi takie pytania.
Powiedzmy, że prowadzisz sklep z komputerami, częściami do nich i oprogramowaniem. Sprzedajesz to ludziom. Przychodzę i zaczynam Cię pytać o to, jak zarabia ta czy inna firma, której produkty sprzedajesz. Dlaczego to w ogóle sprzedajesz? Te części produkowane są w Chinach, a tam wykorzystuje się ludzi do niewolniczej pracy. Płaci im się grosze. Pracują po wiele godzin 7 dni w tygodniu. Jak możesz, jako bhakta, sprzedawać takie rzeczy. Przeciwko Microsoftowi było wiele pozwów za nieuczciwe praktyki, niszczenie konkurencji, monopolistyczne zachowania. jak możesz sprzedawać ich oprogramowania?
Co byś pomyślał? Co ten człowiek chce? Wszystko z nim dobrze?
ParamatmaDas pisze:
Co do ZUsu.
.
Sama idea zabezpieczeń społecznych nie jest czymś złym. Ale nie w takiej formie jaką prezentuje obecnie ZUS, zarządzany kolesiami z partyjnego nadania.
Nie mam jednak chęci rozwijać więcej tego tematu. Ty masz swoje zdanie, ja swoje.