Asikunda pisze:drogi Rafale, ta inicjacja byla w trayodasi, w czwartek bylo W POLSCE ekadasi, w sobote trayodasi, dobrze my?lę?RafalJyot pisze:Visnu Purana mowi ze w Kali Yudze w relacji miedzy Guru i Sisya nie towarzysz? żadne reguły, także jej moc nie jest tak silna jak w innych Yugach. Inicjacja, któr? daj? mistrze duchowi z Iskconu, też ma inny wymiar, w każdym razie je?li Guru inicjuje swojego ucznia bez znajomo?ci jego kwalifikacji i robi to w momencie niepomy?lnym nie może liczyć na dobre rezultaty co w konsekwencji może doprowadzić również do jego upadku. Ostatnio Madhay Jivay wysłał mi linka, w którym piszę o inicjacji w sobotę, w Chaturdasi, w nakshatrze Magha. Biedni uczniowie.
martwi mnie takie wypuszczanie w ?wiat niesprawdzonych info... szczególnie, że kto jak kto, ale Ty jestes dla mnie osob? odpowiedzialna i m?dr?....![]()
pozdrawiam!
Dziękuje za miłe słowa. Mozliwe ze mowimy o innej inicjacji. Madhayji napisał że w sobote (a było to 30 - pi?tek, czyli sobota=31) w naszej ?wiatynii - czyli wrocław. Przerabiali?my póĽniej róĽne godziny, po godzinie 16 00 następuje Chaturdasi, ale to nic nie zmienia bo TRAYODASI nie jest polecanie. Także tithi, vara i nakshatra maj? dosha (wady). Muhurta Cintamani mówi iż uczniowie, którzy inicjuj? się w niepomy?lnym czasie upadaj?. Powinien ukazać się mój artykuł na ten temat w NH.
Date: March 31, 2007
Time: 16:00:15
Time Zone: 2:00:00 (East of GMT)
Place: 17 E 02' 00", 51 N 06' 00"
Tithi: Sukla Chaturdasi (Sk) (93.43% left)
Vedic Weekday: Saturday (Sa)
Nakshatra: Poorva Phalguni (Sk) (25.15% left)
Je?li w ocenie muhurty, korzystasz z kalendarzyka vaisnava, to wiedz że dzien ksiezycowy (tithi) nie pokrywa się z dniem tygodnia, ustalany jest on wg. wschodu słońca co ma zastosowanie jedynie w postach (hari bhakti vilas) i podobnych sytuacjach. Muhurta jednakże, jest niezależna od vara (wschodu/zachodu) w sytuacji samskar.