Ukazane są tam trzy życia głównego bohatera, w różnych czasach... Film bardzo "rozkminkowy", z piękną muzyką Mansella!
Polecam bardzo
Bo kinematografia to nie przemysł samochodowy, dopracowane w szczegółach ale surowe we wnętrzu, co ciężko Niemcom przeskoczyć.Misialina pisze:4. "Zakochany Goethe"
5/10
Rozczarowałam się tym filmem. >

Wlasnie pytam bo ogladalem. No powiedzmy film ok, ale nie zeby jakis genialny jak dla mnei: ) temu pytam. Czlowiek uciekl z domu i poszedl do lasu....hym (wlasciwie to robilem to samo w mlodosci) chyba ze chodzi o tragiczny koniec>? Sory jelsi nie rozumiem....Misialina pisze:
Dlaczego "Wszystko za życie" ? Hmmm.... No to jest jak dla mnie jeden z filmów-arcydzieł. Nic mu nie brak jak dla mnie. Może wspomnę jeszcze, że dosłownie 2 dni po nim jeszcze płakałam i nieustannie myślałam, analizowałam, 'filozofowałam' . I przez te 2 dni się jeszcze z niego leczyłam
Polecam obejrzeć- naprawdę warto. Ale nie chcę za dużo teraz o nim pisać, kiedyś go jeszcze zamieszczę w recenzjach
Chodzi o to jego sprzeciwienie się tym ''wartościom moralnym'' w jego otoczeniu. Uniezależnił się od pieniędzy. Przebył duchowa i umysłową wędrówkę. Miał określony cel i nic (nawet miłość) go nie zatrzymała. Dopiero w chwili śmierci zrozumiał, że nie osiągnie nic sam, że szczęściem trzeba się dzielić, że samotne, tułacze życie nie ma większej wartości, że trzeba żyć z ludźmi i dla ludzi.ParamatmaDas pisze: Wlasnie pytam bo ogladalem. No powiedzmy film ok, ale nie zeby jakis genialny jak dla mnei: ) temu pytam. Czlowiek uciekl z domu i poszedl do lasu....hym (wlasciwie to robilem to samo w mlodosci) chyba ze chodzi o tragiczny koniec>? Sory jelsi nie rozumiem....
Rodzina w filmie to aktorzy, prawdziwa rodzina pomagała w odtworzeniu faktów.ParamatmaDas pisze:ta rodzina chyba nie za dobrze sie zachowala w filmie...raczej kiepska byla..
Bys powiedzial swoj ulubiony.: ) Chyba ze nie ogladasz prabhu TV?Purnaprajna pisze:Musi być sprzedawany w pudełku na płytę kompaktową.ParamatmaDas pisze: Co musi miec film by mial 10 na 10/:)?