Szukam osoby chętne do wspólnego kupna ziemi w celu załozenia centrum nama-hatta w Krakowie lub zaraz pod Krakowem. W planie mam kupno ziemi, wybudowanie jednego lub dwóch domów jak Kryszna pozwoli, w tym drugi na ośrodek Hare Kryszna, oraz w miarę możliwości pragnę aby przyłączyły się do tego projektu inne osoby, które posiadają odpowiednie fundusze. Można kupić jedną wielką działkę i ją podzielić, wybudować od razu płoty, aby nie było nieporozumień między sąsiadami:) Byłem u astrologa i zainspirował mnie do tego. Powiedział, że mam piękny dom w horoskopie i że będzie on miejscem kultu. Mam też dobrą karmę do kupna/handlu ziemi, domów.
Kraków jest świetną lokalizacją, jedną z najlepszych w Polsce. Miasto liczy około miliona ludzi, łatwo znaleźc pracę czy prowadzić działalnośc zarobkową. Od zachodu do pólnocy rozciągają się piękne tereny jury krakowsko-częstochowskiej, od południa pogórze a od wschodu zaczyna kotlina sandomierska. 80km do Katowic, gdzie jest kongregacja wielbicieli, autostradą to ok. 45 minut, 90 km do Bielska-Białej, gdzie również jest spora kongregacja wielbicieli, 100 km do Tatr.
Tak czy inaczej po wakacjach zacznę rozglądać się za ziemią lub ziemią z domem. Stałe miejsce spotkań spowoduje, że to miejsce stanie się miejscem pielgrzymek wielbicieli z całej Polski, głównym centrum bhakti-jogi w regionie.
Osada bhaktów pod Krakowem
-
Vaisnava-Krpa
- Kontakt:
Osada bhaktów pod Krakowem
Oszust zajmuje miejsce nauczyciela. Z tego powodu cały świat jest zdegradowany. Możesz oszukiwać innych mówiąc: "Jestem przebrany za wielbiciela", ale jaki jest twój charakter, twoja prawdziwa wartość? To powinno być ocenione. - Śrila Prabhupada
- Rasasthali
Re: Osada bhaktów pod Krakowem
Arku - swietny pomysl!! Zachecam wszystkich do kupna ziemi, szczegolnie ze mielibyscie takich fantastycznych sasiadow jak Arek i Indulekha! Sama bym kupila gdyby maz tam znalazl prace.
http://actinidia.wordpress.com/
-
Vaisnava-Krpa
- Kontakt:
Jest kilka osób, które są teoretycznie chętne do projektu w zależności jak by to miało wyglądać i ile kosztować, więc zapraszam do projektu, w więcej osób łatwiej.
Oszust zajmuje miejsce nauczyciela. Z tego powodu cały świat jest zdegradowany. Możesz oszukiwać innych mówiąc: "Jestem przebrany za wielbiciela", ale jaki jest twój charakter, twoja prawdziwa wartość? To powinno być ocenione. - Śrila Prabhupada
- Divyakisori
Żeby Was zainpirować wklejam link do artykułu o tym, jak wielbiciele w Paryżu w końcu - po dwudziestu latach "koczowania" w mieszkaniu - kupili miejsce (a właściwie dwa miejsca!) na świątynię.
http://news.iskcon.com/node/1652/2009-0 ... e_new_home
Kraków to piękne miasto, tylko brakuje mu jeszcze świątyni bhaktów
http://news.iskcon.com/node/1652/2009-0 ... e_new_home
Kraków to piękne miasto, tylko brakuje mu jeszcze świątyni bhaktów