Dostęp do informacji wyprze religię i przesądy?

Filozofia wedyjska, nauka, wiedza. "Cały świat nauki i technologii opiera się na fałszywej idei, że życie powstało z materii. Nie możemy pozwolić na to, by ta nonsensowna teoria była głoszona bez sprzeciwu. Życie nie pochodzi z materii. Materia została wytworzona z życia. To nie jest teoria; to fakt. Nauka jest oparta na błędnej teorii, toteż wszelkie jej kalkulacje i konkluzje są błędne, a ludzie z tego powodu tylko cierpią. Kiedy więc te wszystkie błędne, współczesne teorie naukowe zostaną skorygowane, ludzie staną się szczęśliwi. Musimy rzucić naukowcom wyzwanie. W przeciwnym razie będą zwodzili całe społeczeństwo." - Śrila Prabhupad - Prawda i Piękno
Awatar użytkownika
Kula-pavana

Post autor: Kula-pavana » 17 sty 2007, 16:49

Mithrandir pisze:Idę realizować się duchowo, pogadam ze swoim psem 8) .
czasami, kiedy szczerze szukamy duchowosci a nie potrafimy jej znalezc w miejscach oczywistych, duchowosc plynie do nas ze skal, fal na morzu albo spojrzenia zwierzat.

Awatar użytkownika
Mithrandir

Post autor: Mithrandir » 17 sty 2007, 17:25

No, co? w tym jest, pewnie dlatego góry mnie wzywaj? :)
wątpię, więc jestem

Awatar użytkownika
Purnaprajna
Kontakt:

Post autor: Purnaprajna » 17 sty 2007, 17:37

Mithrandir pisze:Dobrze,zostawmy to już bo do niczego nie dojdziemy :| ,tak jestem fanatyczn? ateistk?, radykałem, uosobieniem buntu, mam ponoć wypaczony umysł bo wolę zwierzęta niż ludzi i jestem antychrystem nowej generacji.
Nie jest chyba z Tob? aż tak Ľle, skoro była? w stanie to w sobie zauważyć i przyznać się do tego. Aby dotrzeć do pozytywów, zwykle trzeba najpierw przebrn?ć przez listę negatywów. A więc do czego? doszła?. Gratuluję! :)

Awatar użytkownika
Mithrandir

Post autor: Mithrandir » 17 sty 2007, 19:04

Taa, doszłam do tego, że nie ma sensu się przekonywać nawzajem, bo i tak każdy będzie obstawał przy swoim, spowoduje to nasilanie się antagonizmów, a antychrystem jestem i jestem z tego dumna :twisted: .
wątpię, więc jestem

Awatar użytkownika
Rasasthali

Post autor: Rasasthali » 17 sty 2007, 19:22

Mithrandir pisze:Taa, doszłam do tego, że nie ma sensu się przekonywać nawzajem, bo i tak każdy będzie obstawał przy swoim, spowoduje to nasilanie się antagonizmów, a antychrystem jestem i jestem z tego dumna :twisted: .
Racja. Nudzi mnie juz ta bezsensowana przepychanka. Porozmawiajmy o jakichs konkretach, Mithrandir.
http://actinidia.wordpress.com/

balarama11

Post autor: balarama11 » 17 sty 2007, 20:15

Mithrandir pisze: a antychrystem jestem i jestem z tego dumna :twisted: .
Jeste? antychrystem , znaczy [z poprzednich postów]nie wierzysz w Boga , wierzysz jednak w Jezusa ale jeste? przeciwna Jego naukom
Mi się zdaje ,że takie info powinna? dawać raczej na stronach katolickich :twisted:
ok zreszt? co mi do tego Hare Kryszna

Awatar użytkownika
Mithrandir

Post autor: Mithrandir » 17 sty 2007, 20:27

To taki w ramach prowokacji :twisted: , a na katolickich stronach nie zamierzam niczego zamieszczać ani z nimi dyskutować bo by mnie upiekli i zjedli.Raz dawno temu na religii podjęłam na spokojnie dyskusję o wegetarianizmie, wykpili mnie i uznali za wariatkę, od tej pory nie chce mi się u?wiadamiać ultrakatolików o innym stylu życia.
wątpię, więc jestem

Awatar użytkownika
Mithrandir

Post autor: Mithrandir » 17 sty 2007, 20:49

W Jezusa trudno nie uwierzyć bo był postaci? historyczn? i człowiekiem wkońcu 8) a jego nauki zostały wypaczone od samego pocz?tku przez jego wyznawców. Ale co ja tu będę teraz o Jezusie na forum wyznawców Kryszny :?
wątpię, więc jestem

Awatar użytkownika
artur
Kontakt:

Post autor: artur » 17 sty 2007, 21:43

Powodzenia Mithrandir.
.:Hare Kryszna:.

yogamaya

Post autor: yogamaya » 17 sty 2007, 23:01

Mithrandir pisze:Idę realizować się duchowo, pogadam ze swoim psem 8) .
Kryszna w Bhagawad Gicie powiedział: "Prawdziwy yogin widzi Mnie we wszystkich istotach, widz?c również każde stworzenie we Mnie. Zaprawdę, osoba zrealizowana widzi Mnie, tego samego Najwyższego Pana, wszędzie"

sarva-bhuta-stham atmanam sarva-bhutani catamani
iksate yoga-yuktatma sarvatra sama-darsanah

:wink:

ODPOWIEDZ