Dostęp do informacji wyprze religię i przesądy?

Filozofia wedyjska, nauka, wiedza. "Cały świat nauki i technologii opiera się na fałszywej idei, że życie powstało z materii. Nie możemy pozwolić na to, by ta nonsensowna teoria była głoszona bez sprzeciwu. Życie nie pochodzi z materii. Materia została wytworzona z życia. To nie jest teoria; to fakt. Nauka jest oparta na błędnej teorii, toteż wszelkie jej kalkulacje i konkluzje są błędne, a ludzie z tego powodu tylko cierpią. Kiedy więc te wszystkie błędne, współczesne teorie naukowe zostaną skorygowane, ludzie staną się szczęśliwi. Musimy rzucić naukowcom wyzwanie. W przeciwnym razie będą zwodzili całe społeczeństwo." - Śrila Prabhupad - Prawda i Piękno
Awatar użytkownika
gndd

Post autor: gndd » 15 sty 2007, 15:59

Mithrandir pisze:nie interesuje mnie specjalnie czy kto? tego słucha, to raczej walka z samym sob? na szlaku turystycznym :D , pomaga w pokonaniu trasy 8).
A masz jakis wyznaczony cel?
Govindanandini

We don't get it, so we fear it. (Bob Geldof)
http://podserve.biggu.com/podcasts/show/iskcon-studies
http://www.flickr.com/photos/12994088@N06/sets/72157601908066950/

Awatar użytkownika
Purnaprajna
Kontakt:

Post autor: Purnaprajna » 15 sty 2007, 16:18

gndd pisze:A masz jakis wyznaczony cel?
Aby do ?mierci, a potem się zobaczy. ;)

Awatar użytkownika
Mithrandir

Post autor: Mithrandir » 15 sty 2007, 19:49

Purnaprajna pisze:
gndd pisze:A masz jakis wyznaczony cel?
Aby do ?mierci, a potem się zobaczy. ;)
jaki? tam mam, nie tak drastyczny, nie po to się żyje żeby kopn?ć w kalendarz przecież :roll: no, chyba że wy my?licie inaczej,wasza sprawa.
wątpię, więc jestem

Awatar użytkownika
Purnaprajna
Kontakt:

Post autor: Purnaprajna » 15 sty 2007, 21:06

Mithrandir pisze:...nie po to się żyje żeby kopn?ć w kalendarz przecież :roll:
A czym jest życie i po co się żyje?

Awatar użytkownika
flipmode

Post autor: flipmode » 16 sty 2007, 08:34

Ja jednak twierdzę że Bóg jest najinteligentniejsz? osob? w absolucie (w tym co potrafimy poj?ć pod postaci? słowa "wszystko" :roll: ) i udostępni zatwardziałemu sceptykowi i "racjonali?cie" intelignetn? wiedzę na temat rzeczy wyimaginowanych,tak aby mógł cieszyć się ze swojego złudnego szczęćsia posiadania prawdy i rozdymania swego ego do wielko?ci sto razy większej niż mentalne bajoro w którym egzystuje.
Tylko jeżeli taka osoba będzie niepokoić bhaktę Pana swoimi pobudkami,bhakta przyjmie to w pokorze, natomiast jeżeli bhakta zapragnie nieco poinstruować czy o?wiecić takiego ateistę, spotka odzew naruszonej dumy oprawionej w stek inwektyw :roll:
Gorzej jeżeli dojdzie do starcia dwóch ateistów,bo to prowadzi w końcowym rozwinięciu do WOJNY!
Więc ja polecam aby? pozostała z Nami!,lecz (jeszcz?) w milczeniu(skoro masz ukierunkowany ?wiatopogl?d) co i tak nie zachwieje Twojej uciechy rozładowywania ..........:roll:
Pozdrawiam
Hare Kryszna!

ps.sorry :roll:
Jay ?ri Kryszna!!!

Awatar użytkownika
Mithrandir

Post autor: Mithrandir » 16 sty 2007, 20:25

Oj mylisz się, mylisz, po pierwsze między dwoma ateistami nigdy nie dojdzie do wojny, bo my?l? to samo to raz, prędzej dojdzie do wojny między ateist? a religijnym z czego ten drugi j? wywoła wnerwiaj?c ateistę patetycznymi monologami, poza tym ''zatwardziały'' ateista niekoniecznie chce ''rozdymać swoje ego'' i nic nie naruszy jego ''dumy'' bo nie ma skłonno?ci do puszenia się, znasz taki ateistów zadufanych w sobie że tak twierdzisz?A inwektywy czasem służ? ożywianiu dyskusji :twisted: Cóż za stereotypowe my?lenie o ateistach :roll:
wątpię, więc jestem

Awatar użytkownika
Mithrandir

Post autor: Mithrandir » 16 sty 2007, 20:30

Purnaprajna pisze:
Mithrandir pisze:...nie po to się żyje żeby kopn?ć w kalendarz przecież :roll:
A czym jest życie i po co się żyje?
żyje się po to aby na ziemi trwał niekończ?cy się łańcuch życia i ?mierci (nie mylić z łańcuchem pokarmowym) przy okazji zostawiaj?c po sobie jaki? ?lad.
wątpię, więc jestem

Awatar użytkownika
gndd

Post autor: gndd » 16 sty 2007, 20:32

Mithrandir pisze:Oj mylisz się, mylisz, po pierwsze między dwoma ateistami nigdy nie dojdzie do wojny,
Znaczy sie, Hitlera i Stalina zaliczasz do osob gleboko religijnych?
Govindanandini

Awatar użytkownika
Mithrandir

Post autor: Mithrandir » 16 sty 2007, 20:39

Bogowie egipscy ratujcie, nie mówię o tyranach z wypaczonymi umysłami tylko o normalnych ludziach zyjacych sobie spokojnie, którzy my?l? racjonalnie i chc? pokoju na ?wiecie po co mieszasz w to zbrodnicze ideologie i wrzucasz wszystkich ateistów do jednego worka z Hitlerem i Stalinem :roll: .
wątpię, więc jestem

Awatar użytkownika
gndd

Post autor: gndd » 16 sty 2007, 20:41

Mithrandir pisze:Bogowie egipscy ratujcie, nie mówię o tyranach z wypaczonymi umysłami tylko o normalnych ludziach zyjacych sobie spokojnie, którzy my?l? racjonalnie i chc? pokoju na ?wiecie po co mieszasz w to zbrodnicze ideologie i wrzucasz wszystkich ateistów do jednego worka z Hitlerem i Stalinem :roll: .
Przeczytaj teksty jeszcze raz. To TY wrzucilas wszystkich ateistow do jednego worka, a ja chcialam pokazac, ze tego robic nie nalezy. Ateisci moga walczyc miedzy soba rownie dobrze jak i ludzie wierzacy.
Govindanandini

ODPOWIEDZ