Homoseksualizm

"Zasady religii, mianowicie asceza, czystość, miłosierdzie i szczerość, mogą być przestrzegane przez zwolenników każdej wiary. Nie ma potrzeby przechodzić z Hinduizmu na Mahometanizm, czy z Mahometanizmu na Chrześcijaństwo, czy na jakąś inną wiarę, i tym sposobem stać się odstępcą i nie przestrzegać zasad religii. Religia Bhagavatam usilnie namawia do przestrzegania zasad religii. Zasady religii nie są jakimiś dogmatami czy przepisami jakiejś określonej religii. Takie regulujące zasady mogą być rożne odpowiednio do czasu i miejsca. Należy dbać o to, aby osiągnięte zostały cele religii. Obstawanie przy dogmatach i formułach bez osiągnięcia rzeczywistych zasad nie jest dobre. Świeckie państwo może nie być stronnicze wobec jakiegoś szczególnego typu wiary, ale państwo to nie może być obojętne wobec zasad religii. - A.C. Bhaktiwedanta Swami Prabhupada - 01.17.32 Zn.
Vaisnava-Krpa
Kontakt:

Re: Homoseksualizm

Post autor: Vaisnava-Krpa » 23 lut 2013, 22:27

Bardzo ciekawe:

Nigel Farage o małżeństwach homoseksualnych w UK
http://www.youtube.com/watch?v=xsQPb7izwfs

Czy nie jedziemy na jednym wózku z innymi ruchami religijnymi?
Oszust zajmuje miejsce nauczyciela. Z tego powodu cały świat jest zdegradowany. Możesz oszukiwać innych mówiąc: "Jestem przebrany za wielbiciela", ale jaki jest twój charakter, twoja prawdziwa wartość? To powinno być ocenione. - Śrila Prabhupada

Awatar użytkownika
Kunja Devata dasa

Post autor: Kunja Devata dasa » 24 lut 2013, 06:54

tak dla duchowego odniesienia do tematu można przeczytać rozdział 11 canto I tekst 19
to wyjaśnia dostęp do służby oddania przez różne grupy społeczne
vanca-kalpatarubhyas ca kripa-sindhubhya eva ca patitanam pavanebhyo vaisnavebhyo namo namah

Vaisnava-Krpa
Kontakt:

Post autor: Vaisnava-Krpa » 24 lut 2013, 09:57

To wiemy, ale czy dajemy śluby wedyjskie parom homoseksualnym czy służą bez tej ceremonii? A co jak będą chcieli ślub wedyjski?
Oszust zajmuje miejsce nauczyciela. Z tego powodu cały świat jest zdegradowany. Możesz oszukiwać innych mówiąc: "Jestem przebrany za wielbiciela", ale jaki jest twój charakter, twoja prawdziwa wartość? To powinno być ocenione. - Śrila Prabhupada

Awatar użytkownika
Kunja Devata dasa

Post autor: Kunja Devata dasa » 24 lut 2013, 12:44

nie wiem pisałem kilka razy tekst i nie wysyłało nie chcę mi się kolejny raz próbować
vanca-kalpatarubhyas ca kripa-sindhubhya eva ca patitanam pavanebhyo vaisnavebhyo namo namah

Vaisnava-Krpa
Kontakt:

Post autor: Vaisnava-Krpa » 26 lut 2013, 01:13

Orgazm osiągany przez sodomitów i gomorytki nie musi być rejestrowany państwowo - Michalkiewicz
https://www.youtube.com/watch?v=em2L6eMnOFw

Chcą zakazu leczenia homoseksualizmu
Obrazek
http://prawy.pl/index.php?option=com_co ... aktualnoci

Obrazek

Rewolucyjna zmiana w nauczaniu pielęgniarek o seksie

Pielęgniarki i położne nie nauczą się już, że homoseksualizm to patologia. Zamiast tego zapoznają się z dyskusyjną teorią gender – informuje "Rzeczpospolita".

Treści, które zmieniono, znajdowały się w programach nauczania pielęgniarek i położnych od 2003 roku. W programach homoseksualizm wymieniano obok innych „zaburzeń i patologii", takich jak współżycie grupowe, gwałt i prostytucja. Uczyły się tego położne, specjalizujące się w zakresie pielęgniarstwa ginekologicznego i rodzinnego oraz przechodzące przez kurs w zakresie przygotowania rodziny do pełnienia funkcji prokreacyjnej.

W połowie 2012 r. w sprawie programów interweniowali u ministra zdrowia Bartosza Arłukowicza działacze Kampanii Przeciw Homofobii. Argumentowali, że homofobiczne pytania pojawiają się też na testach. Programy zmieniono pod koniec ubiegłego roku.

Jednak układając nowe treści, przesadzono z polityczną poprawnością. W programach znalazły się elementy teorii gender. Głosi ona, że role i zachowania, odpowiednie dla mężczyzn i kobiet, są narzucone im przez społeczeństwo, a nie przez biologię.

Więcej: http://www.rp.pl/artykul/18,984497-Rewo ... iarek.html
http://szymowski.nowyekran.pl/post/8867 ... k-o-seksie

W takim razie można każdego wychować na homoseksualistę wg tej teorii. Tak jak teoria że wszystko wzięło się z niczego, tak kolejna "mądra" teoria "modyfikuje nas genetycznie". Niektórzy argumentują, że homoseksualizm jest genetyczny i nie można się nim zarazić. Nauka stanie się religią a religia nauką jak przewidywał ktoś sławny.

Awatar użytkownika
Purnaprajna
Kontakt:

Post autor: Purnaprajna » 27 lut 2013, 17:01

Adam Katowice pisze:
padmak pisze:
Adam Katowice pisze:
padmak pisze:Kryszna mówi, że przychodzą do niego cztery rodzaje ludzi, ale nie rozróżnia że to są:
- ciekawy mięsożerca,
- strapiony gej,
- poszukujący bogactw hetero,
- szukający wiedzy alkoholik,
Nie, Kryszna przyjmuje modlitwy od każdego i każdemu udziela odpowiednich błogosławieństw.
Każdemu...?
07.16 O najlepszy spośród Bharatów, cztery rodzaje pobożnych ludzi podejmuje służbę oddania dla Mnie: strapieni, pragnący bogactw, ciekawi i ci, którzy poszukują wiedzy o Absolucie.
Chyba też warto tego nie pomijać, ...pobożnych ludzi. Czy to tylko raczej coś drobnego, nieistotnego?
Czy wg Ciebie któryś z tych czterech desygnatów może wykluczyć kogoś z grona su-kritinah czyli pobożnych ludzi?
W żadnym wypadku, żaden z tych desygnatów, ani innych, ja tylko pozwalam sobie wskazać, że ponad nimi, zgodnie z tym wersetem, jest pobożność.
Nie są "ponad nimi", bo te 4 rodzaje osób podejmujących służbę oddania dla Pana jest właśnie i automatycznie sukritina, pobożnymi, bo bez konta nitya-sukriti w ogóle nie ma mowy posiadania pragnienia służenia Krysznie. Mowa jest więc dokładnie o tym samych osobach: te 4 rodzaje = pobożni ludzie (sukritina). Nie chodzi tu o materialistyczną moralność w prana-mayi, bo można być moralnym supermenem, a jednocześnie nienawidzić Kryszny. Jednocześnie można być gejem żyjącym w związku partnerskim, pod jednym dachem, z adoptowanym dzieckiem z Wietnamu, i pragnąć zbliżenia się do Kryszny z 4 powyższych powodów, być automatycznie klasyfikowanym jako sukritina, czyli jako pobożni ludzie.

Sukritina trzech pierwszych kategorii ludzi jest tu też wspomniane w kontekście sakama, czyli posiadania materialnych pragnień, które są inspiracją do podjęcia służby oddania. Czwarta kategoria sukritina to jnani (jnana-miśra-bhakta), na platformie naiszkarmii. Jeżeli więc gejowie nie mają wstępu do kultury nitya-wajsznawa-dharmy, bo mają materialne pragnienia, to i nie mają tam wstępu także i heteroseksualiści pragnący związku z osobą płci przeciwnej, bo należą oni do dokładnie tej samej kategorii sakama-bhaktów, a konkretnie karma-miśra-bhaktów, czyli osób przychodzących do świadomości Kryszny w celu zaspokojenia materialnych pragnień.

A więc zgodnie ze zrozumieniem niektórych bhaktów w tym wątku, równie dobrze możemy zawiesić dżapasy na kołku, bo jest to tylko strata czasu, jako że nie ma dla nas żadnej nadziei, po prostu z braku miejsca dla nas w transcendentalnej kulturze duszy i Wajsznawizmu. Dowiedzieliśmy się więc ponownie, że "jesteśmy tym ciałem", które to emocjonalne zrozumienie, szczerze mówiąc, w praktyce przychodzi mojemu umysłowi w naturalny i niezwykle łatwy sposób.

Adam Katowice

Post autor: Adam Katowice » 27 lut 2013, 17:24

Purnaprajna pisze:Nie chodzi tu o materialistyczną moralność w prana-mayi, bo można być moralnym supermenem, a jednocześnie nienawidzić Kryszny. Jednocześnie można być gejem żyjącym w związku partnerskim, pod jednym dachem, z adoptowanym dzieckiem z Wietnamu, i pragnąć zbliżenia się do Kryszny z 4 powyższych powodów, być automatycznie klasyfikowanym jako sukritina, czyli jako pobożni ludzie.
Dokładnie, właśnie o tym mowa. Mi też nie chodzi tu o materialistyczną moralność w prana-mayi, bo można być gejem żyjącym w związku partnerskim, pod jednym dachem, z adoptowanym dzieckiem z Wietnamu, a jednocześnie nienawidzić Kryszny. Jednocześnie można być moralnym supermenem, i pragnąć zbliżenia się do Kryszny z 4 powyższych powodów, być automatycznie klasyfikowanym jako sukritina, czyli jako pobożni ludzie.

Awatar użytkownika
Purnaprajna
Kontakt:

Post autor: Purnaprajna » 27 lut 2013, 17:38

Wasziszta pisze:chodzilo mi o to jedynie ze dyskusja zeszla juz na taki tor...
No właśnie, "tor". Problem w tym, że dyskusja o gejach jedynie z perspektywy naszego zainteresowania tego, co mają w majtach, i co z tym robią, pod płaszczykiem "ochrony moralności i naszych dzieci" oraz celu jakim jest "prema-bhakti" jest ostatecznie gramya-katha, wiejskim plotkarstwem, i to w dodatku ironicznie zabawnym. Jedyne bona fide zainteresowanie typem czyjegoś uwarunkowania i analizowanie tego na forach bhaktów jest jak próba odpowiedzenia na pytania, jakie jest najlepsze i najodpowiedniejsze zaangażowanie dla konkretnych osób, w konkretnej sytuacji, a w tym wątku i w innym wątku, akurat bhaktów-"gejów".

Skoro konkluzją niektórych tutaj jest to, że w kulturze wajsznawa-dharmy nie ma miejsca dla par gejów, i to, aby jeszcze bardziej skomplikować sytuację, żyjących pod wspólnym dachem z adoptowanymi dziećmi z innego kontynentu, i nie można połączyć z Kryszną dusz przebywających w tych ciałach i związkach partnerskich, to dalsza rozmowa na ich temat jest jedynie dalszym "zaglądaniem im w brudne majty". A nie jest? :lol: No bo skoro nie można połączyć sytuacji, pozycji i uwarunkowania tych dusz z Kryszną, to po co w ogóle o nich dalej gadać i poświęcać im stronę za stronę na internetowych forum wielbicieli Kryszny? Przecież dzieci patrzą! :lol:

Awatar użytkownika
Purnaprajna
Kontakt:

Post autor: Purnaprajna » 27 lut 2013, 17:48

Adam Katowice pisze:Dokładnie, właśnie o tym mowa. Mi też nie chodzi tu o materialistyczną moralność w prana-mayi, bo można być gejem żyjącym w związku partnerskim, pod jednym dachem, z adoptowanym dzieckiem z Wietnamu, a jednocześnie nienawidzić Kryszny. Jednocześnie można być moralnym supermenem, i pragnąć zbliżenia się do Kryszny z 4 powyższych powodów, być automatycznie klasyfikowanym jako sukritina, czyli jako pobożni ludzie.
Dlatego tym bardziej nie ma sensu opluwać tu "śmierdzących gejów", myśleć o nich w prymitywny zero-jedynkowy sposób, tak jak to Prabhu prezentujesz, i czynić na ich temat nadmiernych i często obraźliwych generalizacji, bo interesują nas przecież wyłącznie przypadki osób o odmiennej seksualności, i tożsamości płciowej, które pragną zbliżenia się do Kryszny, podobnie, tak jak Ty, czy ja, a nie dzikie okazy z "Village People", których pomimo, że twierdzisz, że nie cierpisz, to w dalszym ciągu wydajesz się bezustannie kontemplować ich obrzydliwe nawyki.

Moja propozycja jest taka, że jeżeli ktoś chce wąchać czyjeś brudne pranie, to niech robi to prywatnie, a nie na forum Hare Kryszna. I ponownie, na litość boską dzieci patrzą, i się uczą! :lol:

Awatar użytkownika
Purnaprajna
Kontakt:

Post autor: Purnaprajna » 27 lut 2013, 18:11

A może by ktoś z nas zasugerował, abyśmy zamiast poświęcać czas i energię na krytykę "śmierdzących gejów", ich publiczne pochody i ogólną aktywność "w domu i w zagrodzie", skierowali je raczej na krytykę samych siebie za to, że pozwalamy na nadmierną ilość bezużytecznego, bo niezbyt powiązanego z Kryszną, gramya-katha na tym forum? Ewentualnie dodajmy nowe pod-forum "Świat Brudnego Geja", gdzie nie będzie już potrzeby na marnowanie cennego czasu na stwarzanie świadomych Kryszny pozorów.

Obrazek

Yea! :lol:

ODPOWIEDZ