Hare Kryszna a chrześcijaństwo

Tylko jedna droga jest prawdziwa - droga do Boga. " Prawdziwym interesem wszystkich żywych stworzeń – w istocie, celem życia – jest powrót do domu, do Boga. Jest to korzystne dla nas samych, naszej żony, dzieci, uczniów, przyjaciół, rodaków i całej ludzkości. Ruch świadomości Kryszny może udzielić wskazówek względem zarządzania, dzięki któremu każdy będzie mógł wziąć udział w czynnościach świadomych Kryszny i osiągnąć ostateczny cel." - 07.15.65 Zn.
ParamatmaDas

Re: Hare Kryszna a chrześcijaństwo

Post autor: ParamatmaDas » 27 maja 2012, 11:30

trigi pisze: 10 przykazań dla katoli; rozmawiamy na te tematy:
Nie wiem moze jestm przewraziwiony ale znow mi sie wydaje ze skrot "KATOLI" moze byc jakby obrazajacy. Nie wiem po co wprowadzac takie cos.

Vaisnava-Krpa
Kontakt:

Post autor: Vaisnava-Krpa » 27 maja 2012, 11:38

Napewno jest nacechowane negatywnie w stosunku do całej społeczności katolickiej. Efekt czytania prasy antykatolickiej, często ateistycznej.
Oszust zajmuje miejsce nauczyciela. Z tego powodu cały świat jest zdegradowany. Możesz oszukiwać innych mówiąc: "Jestem przebrany za wielbiciela", ale jaki jest twój charakter, twoja prawdziwa wartość? To powinno być ocenione. - Śrila Prabhupada

Awatar użytkownika
trigi

Post autor: trigi » 27 maja 2012, 11:48

ParamatmaDas pisze:Nie wiem moze jestm przewraziwiony ale znow mi sie wydaje ze skrot "KATOLI" moze byc jakby obrazajacy. Nie wiem po co wprowadzac takie cos.
Ogólne powiedzenie moze troche szorstkie, ale fakt niech bedzie "KATOLI"-KAMI
Vaisnava-Krpa pisze:Napewno jest nacechowane negatywnie w stosunku do całej społeczności katolickiej. Efekt czytania prasy antykatolickiej, często ateistycznej.
Zgadzam się, świadomość jest jak powietrze, które przenosi zapachy, jedyne co pozostało to nie nasladować.

Awatar użytkownika
trigi

Post autor: trigi » 27 maja 2012, 11:51

Anna pisze: Ja to tak rozumiem, że co z serca wychodzi jest bardziej nie czyste i prowadzi nas do grzechu. ;)
Jezus tu raczej o wegetarianizmie nie mówi. To nie jest proste interpretować Pismo....
Dlatego nie jestem chrześcijaninem.

ParamatmaDas

Post autor: ParamatmaDas » 27 maja 2012, 11:51

Znaczy ja uwazam ze my powinnismy sie uczyc szacunku wzgedem innych nie nienawiesci. Ale w sumie co ja wiem: )

Awatar użytkownika
trigi

Post autor: trigi » 27 maja 2012, 11:53

Własnie się uczę tzn jeszcze nie umiem .

ParamatmaDas

Post autor: ParamatmaDas » 27 maja 2012, 11:54

Chyba po to jest ten temat "hare kryszna a chzresjanstwo" bysmy sie wzajmnie uczyli.

Awatar użytkownika
trigi

Post autor: trigi » 27 maja 2012, 12:00

Dlatego dziekuję Ci bardzo za zwrócenie mi uwagi,(ten, kto cie chwali jest twoim wrogiem, a kto gani przyjacielem) biorąc pod uwagę ze dzis jest dzien zesłania Ducha Św. (Niech Duch ten zjednoczy wszystkich w pragnieniu wielbienia Pana i Jego Świętych Imion, dla korzysci wszystkich żywych istot).
Jeśli jest we mnie nienawiść lub złe nastawienie do KK to skąd się wzieło? 30 lat temu nie miałem takiego nastawienia... Może jest to rekacja na złą energię którą odebrałem z tamtego żródła będąc do Nich wcześniej pozytywnie nastawiony, a teraz ta energia wraca skąd przyszła.
Czy jest też możliwe inne żródło mojego złego nastawienia? Zazdrość lub chciwość? Nie wiem...Może. Nie chce tego. Może kiedyś uda mi się to "odpracować", postaram się.

Awatar użytkownika
Anna

Post autor: Anna » 27 maja 2012, 13:08

trigi pisze:Własnie się uczę tzn jeszcze nie umiem .
Dlatego uczymy się całe życie. Zawsze nam coś brakuje, więc musimy wciąż się uczyć. ;)
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Purnaprajna
Kontakt:

Post autor: Purnaprajna » 27 maja 2012, 13:16

Ja Trigiego szanuję m.in. za to, że nie ma on problemu z przyznaniem się do błędu, i jeszcze podziękuje za zwrócenie mu uwagi. To dobra cecha, którą należy docenić, i czego sami możemy się od niego uczyć. :)

ODPOWIEDZ