Ahimsa - poszanowanie życia. " Ochrona życia zarówno istot ludzkich, jak i zwierząt, jest zasadniczym obowiązkiem rządu. Rząd nie musi czynić rozróżnienia w takich zasadach. Po prostu jest to straszne dla duszy o czystym sercu, kiedy widzi zorganizowaną przez państwo rzeź zwierząt w tym wieku Kali." - 01.17.08 Zn.
-
Anka
Hari.
Nie chcialabym byscie odniesli wrazenie, ze moje posty sa opozycja i obrona coli. Generalnie czytalam kiedys duzo o takich akcjach. Po przeczytaniu wyzej zamieszczonej informacji, odnioslam wrazenie zupelnie takie, jak czytajac kiedys owe wege przestrogi. Najwazniejszym punktem, ktory do mnie przemawia - w sensie propagandowym - jest koncowka tresci, w ktorej proponowane sa innego rodzaju napoje, soki etc. To taka zamierzona sugestia - co jesli nie cola ... Oczywiscie czekam dalej na jakies swiadectwa, gdyz zdarzylo mi sie czasem pic cole i chcialabym dla spokoju wiedziec co i jak

.
Pozdrawiam i dziekuje.
Anna.
-
RafalJyot
-
Kontakt:
No Coca-Cola to Soma-Rasa Kali Yugi!

klim krishna klim
[Jyotish] http://rohinaa.com
mantra has changed our lives
-
Purnaprajna
-
Kontakt:
Prabhu, jak sama nazwa "
kostki sojowe" wskazuje, nie je się ich głównie z powodu zawierania kostek zwierzęcych, a nie jajek!

Aczkolwiek można by upierać się, że "
białko sojowe" wskazuje też na dużą zawartość białka z jajek.

To samo z "
flaczkami sojowymi" - zawierają szkodliwe dla zdrowia krzesiwo.
-
Bolito
Nieważne co zawiera... wszelkie cole to po prostu świństwo. Cały ich smak to bąbelki drażniące gardło podczas picia. Znacie większe paskudztwo niż odgazowana i ciepła cola? A poza tym, wlewać do organizmu płyn który rozpuszcza rdzę i zęby? Błeee...
Nie jedz na czczo (grafitti)