Festiwal Indii - 20 lat minęło

Świątynie Hare Kryszna, ośrodki Nama-Hatta, spotkania
Vaisnava-Krpa
Kontakt:

Festiwal Indii - 20 lat minęło

Post autor: Vaisnava-Krpa » 24 sie 2009, 20:30

Wczoraj odbył się ostatni festiwal tego roku. Bardzo mi smutno z tego powodu :( Czuję ból w sercu, gdyż te festiwale wlewają we mnie życie i nawet jak mnie na nich nie ma to wiem, że są, że gdzieś tam nad polskim morzem odbywają się harinamy, wiele ludzi przychodzi oglądać program festiwalu, zadawać pytania, zjeść coś z kuchni, z której w tym roku szczególnie zapamiętałem szaszłyki. Mimo, że nie byłem na zakończeniu to przeżywam mentalnie tak koniec festiwali, że nie wiem co mam z sobą zrobić. Dobrze, że w czwartek mamy spotkanie z okazji Radhasthami i dobrze, że mogę to tutaj napisać. To da mi jakieś ukojenie. Ciekawy jestem czy ktoś był na tym festiwalu i jakie ma wspomnienia?

Dla wspomnienia fotoreportaż :

2009
http://www.nama-hatta.pl/photogallery2. ... o_id=10965

2008
http://www.nama-hatta.pl/photogallery2. ... to_id=7815
http://www.nama-hatta.pl/photogallery2. ... to_id=7998

2007
http://www.nama-hatta.pl/photogallery2. ... to_id=2820
http://www.nama-hatta.pl/photogallery2. ... to_id=2980
Oszust zajmuje miejsce nauczyciela. Z tego powodu cały świat jest zdegradowany. Możesz oszukiwać innych mówiąc: "Jestem przebrany za wielbiciela", ale jaki jest twój charakter, twoja prawdziwa wartość? To powinno być ocenione. - Śrila Prabhupada

Awatar użytkownika
Paulincia

Post autor: Paulincia » 27 sie 2009, 15:15

Hari. Niedawno zakończył się ostatni Festiwal w tym roku :( . W tym roku z kuzynką byłyśmy w ... Rewalu,Niechorzu,Mżerzynie,i w Kolobrzegu na ostatnim festiwalu zostałysmy na nim 3 dni...mieszkałyśmy w namiocie magika :D wszyscy byli wzruszeni,że się tak poświecamy, i przyjeźdzamy by spedzic z nimi ostatnie chwile... Było miło a zarazem bardzo smutno....

bartolmai

Post autor: bartolmai » 27 sie 2009, 19:19

ja na festiwalu byłem w Kołobrzegu 22 sierpnia a ze bardzo lubie ten festiwal a szczegulnie lubie namioty związane z gastronomią :D i namiot pytania i odpowiedzi :D cieszyło mnie ze tyle ludzi przychodzi na tego typu festiwal Indii za rok chciałbym być członkiem tego festiwalu i jako kucharz z zawodem pomudz na tym festiwalu oczywiście głównie pomudz w kuchni polowej :D:D no i nauczyć sie więcej przyządzania potraw oczywiście pysznych potraw :D Było mi nezmiernie miło być na tym festiwalu który cieszy sie dużym zainteresowaniem wśród ludzi bo nawet jak wracałem do domu w pociągu słyszałem zachwyt ludzi na temat festiwalu Indi Haribol
Hare Kryszna, Hare Kryszna, Kryszna Kryszna, Hare Hare/ Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare

Awatar użytkownika
canidae1991

Post autor: canidae1991 » 27 sie 2009, 23:08

Widzę, że już napisała tu moja kuzynka Paulincia.
Tak właśnie w tym roku poszerzyłyśmy swoje horyzonty i pojechałyśmy troszkę dalej, czyli do Mrzeżyna i na 3 dni do Kołobrzegu.
Nie powiem, było fantastycznie. Wszyscy byli w szoku jak nas zobaczyli lecz my też byłyśmy, ze odważyłyśmy sie pójść na żywioł spakować namiot, śpiwory, karimaty i z plecakami pojechać na ostatni Festiwal w roku 2009.
Gdy dojechałyśmy pierwsza myślą było przerażanie co my tu robimy, ale na spokojnie zaczęłyśmy szukać miejsca gdzie znajduje sie Festiwal.
Po 15 minutach dotarłyśmy na miejsce, po kilku dziesięciu minutach zauważyli nas nasi znajomi no i wszytko potoczyło sie jak z górki, schowałyśmy nasze toboły pod scenę i zaczęło sie :)
Wieczorem zaczęło strasznie padać, wiec zamiast w namiocie, który przywiozłyśmy, spałyśmy w namiocie magika :)
Następnego dnia miałyśmy zaszczyt porozmawiać z Indradyumną Swamim, który powiedział, że jesteśmy prawdziwymi wyznawczyniami Kryszny i ze czuć od nas wielką motywacje, determinacje bycia z nim :)
Ostatniego dnia był jeden wielki płacz :( ale i wielka duma, miłość i zadowolenie z tego, ze przyjechałyśmy na te ostatnie 3 dni, poznałyśmy nowych ludzi, pokazałyśmy Krysznie jaki jest dla nas ważny.
Dziękujemy wszystkim, którzy nam pomogli, wspierali, dawali jedzonko i dbali o nas, jesteście wielcy.
Dzięki Ci Paulina za to, że pojechałyśmy tam razem i ze razem cieszyłyśmy sie wszystkim co nas tam czekało.
Hare Kryszna :)

Awatar użytkownika
canidae1991

Post autor: canidae1991 » 30 sie 2009, 22:08

No skandal i nikt nic nie napisze :(

Awatar użytkownika
Paulincia

Post autor: Paulincia » 31 sie 2009, 12:42

canidae1991 pisze:No skandal i nikt nic nie napisze :(

No właśnie, a tyle ludzi było na Festiwalu i co nikt nie ma żadnych wspomnień??? ludzie pisac :D

Awatar użytkownika
padmak
Kontakt:

Post autor: padmak » 21 gru 2009, 22:20

Ja osobiście nie byłem na tym ostatnim z 2009 roku festiwalu ale z miłą chęcią mogę przyłączyć się do wspominania festiwali z lat 90-tych. Z pewnością te same ekstazy są teraz....

ODPOWIEDZ