Jestem Tatiana - studentka 4 roku kulturoznawstwa na UAM w Poznaniu, nie związana z Waszą religią. Od tego roku zaczynamy pisać swoje prace mgr, mój temat to "Hare Krishna jako import kulturowy w Polsce" - interesuję się kulturą Indii, miałam okazję poznać Was na woodstocku, bardzo podoba mi się Wasz światopogląd, stąd temat pracy.
Nie chcę oceniać jak niektórzy magistranci, czy Wasza religia i sposób życia jest zły, czy dobry (zwłaszcza, że sama nie jestem bliżej związana z żadną religią). Chciałabym jednak spojrzeć na Was, Wasze życie, reguły jakimi się w nim kierujecie itp. - od strony kulturowej, kulturotwórczej - ciekawi mnie to w jaki sposób osoby żyjące poza Indiami przekształcają swoje dotychczasowe życie, dopasowują je tak, aby było zgodne z Waszymi wierzeniami itp.
Na początku na pewno muszę trochę poczytać i tego właśnie dotyczy moja prośba - czy moglibyście podpowiedzieć mi pozycje książkowe, które powinnam przeczytać aby zająć się tematem porządnie? Nie chcę robić tego byle jak, chcę nie tylko zdać z dobrą oceną, ale była bym bardzo szczęśliwa wiedząc, że moja praca spodobała się także Wam
Pozdrawiam i życzę miłego dnia !