autor: Vaisnava-Krpa » 24 sie 2011, 20:45
Dziękuję bhaktowie za błogosławieństwa. Dostałem łaskę guru i łaskę waisznawów, zaczynam nowe życie pod opieką guru i schronieniem Świętego Imienia! Moja zasługa w tym jest niewielka, to była rzeczywiscie łaska guru i waisznawów! Inicjację otrzymałem w dzień pojawienia się Śrila Prabhupada na Festiwalu Indii na plaży w Kołobrzegu w namiocie Sztuka Szczęścia:
Indradyumna Swami:
"Zdobywając odrobinę łaski Śrila Prabhupada, czynimy nasze życie doskonałym, ponieważ to gwarantuje, że otrzymamy kolejną możliwość wykonywania służby oddania. Kryszna mówi, że na ścieżce oddania nie istnieje żadna strata. Omawialiśmy to wiele razy, jakikolwiek uczynimy postęp w Świadomości Kryszny, jeśli nie osiągniemy doskonałości w jednym życiu, w następnym rozpoczynamy od chwili, na której skończyliśmy.
Prabhupad założył Towarzystwo Świadomości Kryszny, abyśmy mieli możliwość rozwijania służby oddania, abyśmy mogli obcować z osobami, które wykonują ją. Kto może wyobrazić sobie jak wielkie mamy szczęście i co nas spotka pod koniec życia jako rezultat tego, że jesteśmy w tym ruchu stworzonym przez Śrila Prabhupada."
Oszust zajmuje miejsce nauczyciela. Z tego powodu cały świat jest zdegradowany. Możesz oszukiwać innych mówiąc: "Jestem przebrany za wielbiciela", ale jaki jest twój charakter, twoja prawdziwa wartość? To powinno być ocenione. - Śrila Prabhupada