Tulasi - pomocy!!!
Tulasi - pomocy!!!
Jutro najprawdopodobniej zostane obdarowana nasionkami Tulasi (20 sztuk) .Jesli ktos moze mi napisac co powinnam zrobic krok po kroku zeby niczego nie zniszczyc bede bardzo wdzieczna . Jestem kompletnym laikiem i oferma jesli chodzi o pielegnacje kwiatow a teraz przybedzie do mnie TULASI
. prosze o wszelkie info: jak rozsadzic , jakiej wielkosci doniczka (lub doniczki) , ile wody , swiatla
- az mi wstyd za tyle podstawowych pytan.
Hare Krsna
- Kula-pavana
nasiona Tulasi zwykle wschodza dobrze i szybko. zacznij od malych plastikowych doniczek (moga byc kubeczki po jogurcie) z 2 nasionkami w kazdym (kazde po przeciwnej stronie doniczki). potem bedziesz mogla doniczke rozciac i przesadzic Tulasi bez stresu do wiekszej.
nasionka przykryj cienka warstwa ziemi 3-5mm i utrzymuj w wilgoci. Ona latwo wysycha ale i nie lubi nadmiernej wilgoci. jak urosna do wielkosci palca to czas przesadzic do wiekszej doniczki. potem mniej wiecej przesadzac raz do roku.
uzywaj dobrej ziemi ze sklepu. Tulasi MUSI miec duzo slonca - tylko okna od poludnia - inaczej musisz miec sztuczne swiatlo (specjalne lampy wzrostowe). Powodzenia!
Tulasi Maharani ki JAYA!!!
nasionka przykryj cienka warstwa ziemi 3-5mm i utrzymuj w wilgoci. Ona latwo wysycha ale i nie lubi nadmiernej wilgoci. jak urosna do wielkosci palca to czas przesadzic do wiekszej doniczki. potem mniej wiecej przesadzac raz do roku.
uzywaj dobrej ziemi ze sklepu. Tulasi MUSI miec duzo slonca - tylko okna od poludnia - inaczej musisz miec sztuczne swiatlo (specjalne lampy wzrostowe). Powodzenia!
Tulasi Maharani ki JAYA!!!
Kochani dziekuje za wszystkie odpowiedzi . Potwierdzone - nasionka Tulasi beda u mnie w domu w poniedzialek rano
:):) .spodziewalam sie ich dzisiaj ale to nic poczekam do poniedzialku 
Marisha z przyjemnoscia przyjelabym od Ciebie Tulasi pod opieke ale nie mieszkam w Polsce a nastepna wizyte planuje dopiero w sierpniu .
Marisha z przyjemnoscia przyjelabym od Ciebie Tulasi pod opieke ale nie mieszkam w Polsce a nastepna wizyte planuje dopiero w sierpniu .
Hare Krsna
-
mad
Anielka i Dagi mam jesczez kilka Tulasi, oczywi?cie chętnie oddam Wam w opieke, napiszcie prosze na meila najlepiej to się dogadamy (marishae@tlen.pl) pozdrówka