Co to wogóle jest ten ruch Hare Kryszna? ? ?Na czym polega?
Co to wogóle jest ten ruch Hare Kryszna? ? ?Na czym polega?
Witam! Mam pytanie, nie wierze w nic... ale ostatnim czasy zaczalem sie interesowac Hare Kryszna i nawet mi się to podoba, fajna muzyka i wogole:D szczeze to niewiele o tym wiem, nie wiem o co w tym chodzi, co o tym myslec... katolicy mowia ze to sekta, ale przecierz oni uwazaja za sekte wszystkich ktorzy nie chodza do kosciola! nudzi mnie religia katolikow! jest nudna! chcialbym poczuc moc Kryszny, ale nie wiem jak to zrobic! nie wiem o co tu wogole chodzi! prosze o kilka slow wyjasnienia!
- Kula-pavana
Re: Co to wogóle jest ten ruch Hare Kryszna? ? ?Na czym pole
trudno to tak ujac w kilku slowach... czytales na pewno o nas troche, nawet sporo jest tu na naszej stronie, moze masz jakies konkretne pytania?AST pisze:Witam! Mam pytanie, nie wierze w nic... ale ostatnim czasy zaczalem sie interesowac Hare Kryszna i nawet mi się to podoba, fajna muzyka i wogole:D szczeze to niewiele o tym wiem, nie wiem o co w tym chodzi, co o tym myslec... katolicy mowia ze to sekta, ale przecierz oni uwazaja za sekte wszystkich ktorzy nie chodza do kosciola! nudzi mnie religia katolikow! jest nudna! chcialbym poczuc moc Kryszny, ale nie wiem jak to zrobic! nie wiem o co tu wogole chodzi! prosze o kilka slow wyjasnienia!
jesli chodzi o "moc " Kryszny to mozesz jej doznac tylko wtedy, kiedy Kryszna zdecyduje dac ci jej smak - samemu nie da sie tego wykrzesac
- Green_lake
- Kontakt:
a co wy zrobiliscie ze uwiezyliscie w Kryszne? co on takiego zrobil? wyjasnijcie mi to!trudno to tak ujac w kilku slowach... czytales na pewno o nas troche, nawet sporo jest tu na naszej stronie, moze masz jakies konkretne pytania?
jesli chodzi o "moc " Kryszny to mozesz jej doznac tylko wtedy, kiedy Kryszna zdecyduje dac ci jej smak - samemu nie da sie tego wykrzesac
POZDRAWIAM!
-
Vaisnava-Krpa
- Kontakt:
Kryszna nic nie musiał robić aby stać się Bogiem. Pojawił się w tym swiecie aby pokazać nam swoje rozrywki jakie mają miejsce w świecie duchowym, odnowić zasady religii i oczyścić brzemię ziemi. Polecam Książkę KRYSZNA, ŹRÓDŁO WIECZNEJ PRZYJEMNOŚCI. Kryszna nie urodził się jak zwykły człowiek i potem nie osiagnąl czegoś niezwykłego ponad przeciętność. Kryszna od początku manifestował niezwykłe czyny, mimo że narodził się z łona kobiety, która we wcześniejszych życiach modliła się o to, aby narodził się jako jej syn, zaraz po narodzeniu zaprezentował rodzicom swą dojrzałą czteroramienną formę, potem na prośbę rodziców, którzy poczuli że nie mogą kochać go w takiej formie jak syna, przyjął spowrotem postać dziecka a na rodziców zesłal energię zapomnienia tego co zaszło. Kryszna nie starzał się jak każdy człowiek, mimo, że przebywał na ziemi ponad 120 lat dorastał tylko do wieku 16 lat i zawsze wyglądał na nie więcej niż 20. Kryszna odszedł ugodzony przez myśliwego w lesie, który myślał że to zwierzę, mimo, ze od strzały w stopę się nie umiera, a Kryszna miał duchowe ciało. Jednak musiał jakoś odejść a łaskawie przyjął na siebie klątwę królowej Kunti. Pytaj dalej.
A gdzie mozna nabyc taka ksiazke? w jaki sposob wy sie modlicie? prosicie w jakis sposob o cos Kryszne? aby wam dal zdrowie lub o cos takiego? mowicie ze Kryszne mozna spostrzegac na rozne sposoby, wiec dajcie wskazowke... jak? jak mam z nim rozmawiac? w jaki sposob wogole z nim nawiazac kontakt duchowy?
- Kula-pavana
dla mnie osobiscie byla to naturalna progresja od praktyki jogi.AST pisze:a co wy zrobiliscie ze uwiezyliscie w Kryszne? co on takiego zrobil? wyjasnijcie mi to!trudno to tak ujac w kilku slowach... czytales na pewno o nas troche, nawet sporo jest tu na naszej stronie, moze masz jakies konkretne pytania?
POZDRAWIAM!
Mamy też inne fajne rzeczy.AST pisze: ale ostatnim czasy zaczalem sie interesowac Hare Kryszna i nawet mi się to podoba, fajna muzyka i wogole:D
klim krishna klim
[Jyotish] http://rohinaa.com
mantra has changed our lives
[Jyotish] http://rohinaa.com
mantra has changed our lives
a co macie fajnego?
-
balarama11
Re: a co macie fajnego?
To dobre pytanie - zależy czego oczekujesz ?asia pisze:![]()
a co macie fajnego?
W sumie najfajniejsza jest mozliwość osiagnięcia miłości do Boga