Zło wcielone - Hare Kryszna ;PPP

Co cię porusza, boli, cieszy
Awatar użytkownika
sabinq

Zło wcielone - Hare Kryszna ;PPP

Post autor: sabinq » 31 gru 2007, 00:57

haribol

nie wiem czy ktoś już poruszał ten temat...
przez gugel znalazłam strone..
wybrane relacje osób pokrzywdzonych przez sekte Hare Kryszna :?

oto kilka fragmentów...

Żona emocjonalnie dla nas nie istniała, byliśmy dla niej przeszkodą w “samorealizacji”, mówiła o nas “słupy soli”. Potrafiła zostawić dzieci bez opieki i wyjechać w góry na farmę w celu “oczyszczania się”. Okradała nas, popadała w długi aby mieć pieniądze dla sekty.

Co innego głoszą oficjalnie, a co innego dzieje się wewnątrz grupy. Działają w wyrafinowany sposób. Mają dobrych psychologów i prawników na własny użytek.

Stopniowo wciągnęli ją w swoje praktyki kultowe polegające na stosowaniu ścisłej diety religijnej, zwanej przez nich “wegetarianizmem” i wielogodzinnych medytacji. Pierwszy powodował szkodliwe dla zdrowia wycieńczenie organizmu, mantra zaś, odmawiana dla “oczyszczenia ze złej karmy”, zaczynająca się o godz. 3 w nocy wśród dymu palonych kadzideł i specyficznej muzyki, powodowała otępienie mózgu. Bezwzględnie zakazano jej przyjaźnić się z ludźmi nie należącymi do sekty, zmuszana była do studiowania literatury obowiązującej w sekcie i zabraniano jej czytania innych książek i prasy, oglądać telewizję itp. musiała wykonywać wszelkie zakazy i nakazy.
(ten fragment z wegetarianizmem lubie najbardziej :lol: )

W czasie ciąży musiała spać na podłodze jako “nieczysta”. :shock: Za sprzeciw była bita, pozbawiana swobody wychodzenia z domu, zamykana na klucz.

Córka nie mogła korzystać ze służby medycznej (dotyczyło to również dziecka), a należało intensywnie się modlić (choroba – to kara za przewinienia).

Żona nie uznaje autorytetów medycznych.

Zachowaniem swoim demoralizuje dziecko. Współżyje z “braćmi duchowymi” – nazywa to “oczyszczaniem” ze złej “karmy”. :shock:

jeżeli ktoś chce poczytać więcej o takich "perełkach" to tutaj jest adresik :arrow:

http://sec25.webpark.pl/relacje.htm

na stronie są wymieniane parokrotnie świątynia w warszawie i farma w Czarnowie

ja tam nie wiem ale jeśli w kolejnych etapach będę musiała
po1 wyrzec się rodziny
po 2 oddać na rzecz świątyni wszystkie pieniądze
a po 3 przespać się ze wszystkimi jej mieszkańcami
to chyba przejde na islam albo zostane świadkiem Jehowy jednym słowem NIE BAWIĘ SIĘ TAK :lol: :wink: :wink: :wink:

a tu jeshcze jedna perełka taka podobno składamy kobiety w ofierze no i jemy własne dzieci :shock: :wink:
ale to już z innego źródła
JAKBY CO TO POINFORMUJCIE MNIE
MOŻE O CZYMŚ NIE WIEM :cry: :wink: :wink: :wink:
zastanawiam się ile ci biedni ludzie musieli myśleć zeby wymyśleć takie farmazony
:(

Vaisnava-Krpa
Kontakt:

Post autor: Vaisnava-Krpa » 31 gru 2007, 09:44

propaganda chrześcijańska. Sformułowanie słupy soli pochodzi z biblii a nie z naszych źródeł, świadkowie jehowy są znani z utożsamiania duszy z ciałem dlatego nie poddają się transfuzji krwi czy operacji. Ktoś postawił nas na równi z nimi, bo tak samo nas nie lubi. Fakty nie miały dla tego uczucia znaczenia, ten ktoś chciał zrealizować program własnej propagandy bez względu na prawdę. Jeżeli chodzi o zachowania kogoś z Hare Kryszna, to zawsze istnieje taka możliwość, że mogła być to prawda w indywidualnym przypadku, małżeństwa się często kłucą i pisanie takich "życiowych zdarzeń" jest zazwyczaj niesprawdzalne, nawet jeśli prawdziwe to opisuje przypadek indywidualny, a przypisanie go organizacji nawet jeśli prawdziwe jest jak przypisanie zasług siedzących chrześcijan w więzieniach ewangelizacji kościoła katolickiego.

Znamy przypadki, że jak jeden wielbiciel Kryszny zlamał nogę wychodząc z autobusu to do gazety jego ojciec napisał, że to przez Hare Kryszna i dietę wegetariańską, ponieważ gdyby nie był w Hare Kryszna i nie był wegetarianinem to nie miałoby prawa nic mu się stać...
Jest taki jeden pan R., który z nienawiści, że jego syn jest w Hare Kryszna napisał masę artykułów do gazet ze swoimi urojeniami.

Złota zasada psychomanipulacji brzmi:
Pokażemy ci krew a ty chwycisz za broń...
Płacząca matka w telewizji, że ktoś porwał jej dziecko, zeznania rodziny, która "martwi się", pomówienia o psychomanipulację, napędzanie psychologii strachu... Inkwizycja nadal trwa. Nadal są tacy, którzy chcą rządzić światem przy pomocy religii.
Oszust zajmuje miejsce nauczyciela. Z tego powodu cały świat jest zdegradowany. Możesz oszukiwać innych mówiąc: "Jestem przebrany za wielbiciela", ale jaki jest twój charakter, twoja prawdziwa wartość? To powinno być ocenione. - Śrila Prabhupada

Awatar użytkownika
jayamaya

Post autor: jayamaya » 31 gru 2007, 16:04

Hari

SEKTA - definicja prawna - projekty

(...) za sektę można uznać każdą grupę, która posiadając silnie rozwiniętą strukturę władzy, jednocześnie charakteryzuje się znaczną rozbieżnością celów deklarowanych i realizowanych oraz ukrywaniem norm w sposób istotny regulujących życie członków, która narusza podstawowe prawa człowieka i zasady współżycia społecznego, a jej wpływ na członków, sympatyków, rodziny i społeczeństwo ma charakter destrukcyjny.

Mayapur

yogamaya

Post autor: yogamaya » 31 gru 2007, 16:21

Arkadiusz pisze:świadkowie jehowy są znani z utożsamiania duszy z ciałem dlatego nie poddają się transfuzji krwi czy operacji.
Absurdalne i chore. Bóg powiedział, że krew to dusza, dlatego nie jedzą np: kaszany ale inne mięso spox :D tłumacząc to tym, że zwierzęta nie posiadają duszy, jedynie służą nam ... za pokarm najlepiej :evil:

Awatar użytkownika
sabinq

Post autor: sabinq » 31 gru 2007, 19:06

" ...tłumacząc to tym, że zwierzęta nie posiadają duszy, jedynie służą nam ... za pokarm najlepiej"

kiedyś spytałam "gorliwą katoliczke" co ma do powiedzenia na ten temat.. dostałam odpowiedź ze w ewangelii jest napisane żeby szli, rozmnażali się i czynili sobie ziemie podwładną czy jakoś tak..
więc wshystko co jest na świecie mniejsze od nich samych jest ich własnością

w sensie że życie także to tak apropo

a wracając do tematu to myśle że gdyby te dzieci tych rodziców co to Hare Kryszna porwała, uwięziła, odebrała dokumenty i mózg wyprała :lol: (nie rodziców- dzieci :wink: ale dorosłe)
poshła na jakąś zakonnice czy tam księdza to by było wszystko pięknie, ładnie i wogóle wielka radość.. :D
a że zamieszkali w świątyni by służyć Panu Kryshnie to napewno jest skutkiem zastraszenia, szantazu emocjelnego, manipulacji psychologicznej, blablabla... i tak dalej... :evil:

jest to poprostu ksenofobia
ludzie boją się bo nie znają.. a nie chcą poznać bo to napewno złe..
ale po jakiego zbója gadają te pierdoły?? :evil: tego nie rozumiem :evil:
utrudniają w ten sposób innym..

np. moja Babcia myśli że jestem niewierząca i jest oka bo to zna, ale jeśli (a kiedyś pewnie będę chciała jej o tym powiedzieć)
powiem Jej że wierze w Kryszne to jush będzie mniej oka bo sprawdzając co to właściwie jest dowie się że za napewno w najbliższym czasie zamkną mnie beż jedzenia, dokumentów kontaktów ze światem i regularnie będą składać w ofierze... :(

podsumowując:
bardzo tym wszystkim ludziom co im Kryszna bliskich opętał współczuje.. są naprawde biedni.. BO GŁUPI

Vaisnava-Krpa
Kontakt:

Post autor: Vaisnava-Krpa » 31 gru 2007, 20:55

0 to chodzi propagandystom aby napuszczać ludzi na siebie.

Ja dopóki rodzice nie zobaczyli pełnego grozy programu w telewizji, nie mialem problemów, nie było stresów, a po tym moi rodzice stali się jak zahipnotyzowani, mimo, że nieklerykalni, nie praktykujący to uwierzyli, że trzeba mnie "chronić", bo nie wiem co czynię.

Gdyby nie ta propaganda medialna nie miałbym tak schrzanionego życia jak za czasów okupacji, kiedy trzeba było żyć w ciągłym stresie, zbędnych kłótniach i konspiracji. I za to wszystko ktoś będzie musiał zapłacić... słudzy Boga sługom Boga zgotowali taki los...

Dorosłe dzieci - Turbo

Nauczyli nas regułek i dat,
Nawbijali nam mądrości do łba,
Powtarzali, co nam wolno, co nie,
Przekonali, co jest dobre, co złe.

Odmierzyli jedną miarą nasz dzień,
Wyznaczyli czas na pracę i sen.
Nie zostało pominięte już nic,
Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć.

Dorosłe dzieci mają żal,
Za kiepski przepis na ten świat.
Dorosłe dzieci mają żal,
Że ktoś im tyle z życia skradł.

Nauczyli nas, że przyjaźń to fałsz,
Okłamali, że na wszystko jest czas.
Powtarzali, że niw wierzyć to błąd,
Przekonali, że spokojny jest dom.

Odmierzyli każdy uśmiech i grosz.
Wyznaczyli niepozorny nasz los.
Nie zostało pominięte już nic,
Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć.

Dorosłe dzieci mają żal,
Za kiepski przepis na ten świat.
Dorosłe dzieci mają żal,
Że ktoś im tyle z życia skradł.
Oszust zajmuje miejsce nauczyciela. Z tego powodu cały świat jest zdegradowany. Możesz oszukiwać innych mówiąc: "Jestem przebrany za wielbiciela", ale jaki jest twój charakter, twoja prawdziwa wartość? To powinno być ocenione. - Śrila Prabhupada

Vaisnava-Krpa
Kontakt:

Post autor: Vaisnava-Krpa » 02 sty 2008, 13:14

4 wypowiedzi powyżej skasowałem, ponieważ temat wywołał i wywołuje emocje.

O to chodzi prowokatorom, aby wytrącić z równowagi, abyśmy pokazali jak się wściekamy, a wtedy oni dadzą do tego odpowiedni komentarz.
Można o tym pisać inaczej, rozłożyć ich na łopatki poprzez analizę.

Przekazywanie treści poprzez emocje powoduje u drugiej strony (pamiętajmy, że jest 90% katolików w tym kraju) efekt odwrotny od zamierzonego:

"1. Pod Mc Donaldem w sobotę zebrała się grupa około 100 osób.
Odbyło się przedstawienie, które mówiło między innymi
o tym, że Mc Donald zabija krowy, że jest pazerny i chciwy.
Pikieta przebiegała spokojnie do chwili oficjalnego zakończenia
bo właśnie wtedy gdy wszyscy mieli się rozejść
oczywiście nikt nie chciał nigdzie iść

Więc Policja która niedaleko stała powiedziała
że demonstracja jest nielegalna i proszę się rozejść
W pewnym momencie poleciała farba biała
potem niebieska w bombie na szyby
restauracji innej niż wszystkie.
Nagle dwa kamienie, może trzy.

Policja oczywiście zobaczyła kto jest sprawcą,
więc dała nura w tłum, wybrała z niego jednego, drugiego, trzeciego.
Trochę ludzi się rozeszło, reszta stała i patrzyła,
niektórzy krzyczeli, żeby Policja ich puściła,
lecz oni siedzieli już w samochodach, na nic się zdało dyskutowanie,
a nawet zamknięto jeszcze jednego za pyskowanie.

Zjednoczmy się i połóżmy kres agresji!

2. Mała dziewczynka siedziała w foteliku zajadając hamburgera z frytkami,
popijając napój przez rurkę z kubka, przyszła tu ze swoimi rodzicami.
Nie wiedziała co je, ale chciała wiedzieć co się dzieje na ulicy przed restauracją,
ktoś przed chwilą stamtąd rzucił w jej stronę kamieniem.
Zapytała kto to mamusiu, zapytała kto to tatusiu,
a oni jej odpowiedzieli huligani córeczko, huligani.

Lecz może ona też widziała,
że nie tylko kamień lecz farba poleciała
i w ten sposób zrozumiała,
że to była akcja świadomosciowa?
A może pomyślała, że kamieniem ktoś chciał ją zabić
a od śmierci ochroniły ją grube szyby Mc Donalda.

Po której stronie barykady teraz jest?

Bez względu na to zjednoczmy się aby położyć kres agresji.

Zjednoczmy się i połóżmy kres agresji!" - Zielone Żabki

TELEDYSK - POD MC DONALDEM - ZIELONE ŻABKI

Awatar użytkownika
Anantabhakti das

Post autor: Anantabhakti das » 02 sty 2008, 16:10

To prawda.Manipuluja i szkodaza i uzywaja mediow.Tak i nienalezy pozkazywac emocji choc sa bo to ponizej mojej godnosci kiedy widze co robia.Ale istaniej takie cos jak "nonvailent comunication".Znaczy kiedy wiemy kto to robi isc do "nich" i zapytac "dlaczego to robicie"?Ale mysle ,ze to bezskuteczne juz z powodu determinacji tych osobnikow
spiritual sens gratification SB 1.12.6 purport

Awatar użytkownika
Anantabhakti das

Post autor: Anantabhakti das » 02 sty 2008, 16:14

Ale jestem spokojny i weirze w przepowiednie (bavishya purana),ze niebawem przyjda chlopaki z pod znaku polksiezyca i gwiazdy i zrobia swoje :D
spiritual sens gratification SB 1.12.6 purport

Pearl

Post autor: Pearl » 02 sty 2008, 19:23

Hmm ... Nawet nie zdajecie sobie sprawy, jak przykre są dla mnie takie sytuacje. Czytałam już kiedyś na necie te artykuły, czy jak to tam nazwać i wierzyć mi się nie chce, że można takie bzdury wymyślać. Jestem katoliczką, ale wiem, że nie jesteście tacy ... Tym bardziej jest mi przykro, że to katolicy tak o Was piszą. W ten sposób Wy nas znienawidzicie, a zdecydowana większość katolików nadal będzie żyła w przekonaniu, że jesteście złem wcielonym :? Totalnie bez sensu. Ale cóż począć ...
Ostatnio moja koleżanka mi mówiła, że jej kumpel ma jakąś fajną książkę o Hare Krishna. I spytała go, czy jest to przedstawione w sposób pozytywny, czy negatywny. Muszę dodać, że książkę chciała pożyczyć dla mnie. Ale kiedy odpowiedział jej, że jesteście pokazani w zajebi*** (wybaczcie, cytuję) pozytywny sposób, stwierdziła, że w takim razie nie chce jej. Rozumiecie? Chciała pożyczyć mi książkę, która zmieniłaby moje wyobrażenie o Was. To jest niesamowite jak bardzo niektórzy ludzie są ograniczeni. Na prawdę przykre.

ODPOWIEDZ