CIASTA I CIASTECZKA
: 29 lis 2006, 21:58
PIERNIK MARCHEWKOWY
2 szklanki marchewki utartej na drobnej tarce
2 szklanki maki
2 - 4 łyżki cukru, najlepiej br?zowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu lub przyprawy do pierników
2 łyżki skórki pomarańczowej
2 łyżki karobu
bakalie - ok szklanki - wcze?niej zalać wrz?tkiem
1/2k. masła
woda w razie potrzeby
Bakalie, skórkę, marchew mieszamy ze sob?.
M?kę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cynamonem i szczypt? soli
następnie ł?czymy wszystkie składnik dodaj?c roztopione masło,
jeżeli ciasto jest za gęste należy dodać wody.
Wkładamy ciasto do blaszki i pieczemy około godziny w 190-200stC.
2 szklanki marchewki utartej na drobnej tarce
2 szklanki maki
2 - 4 łyżki cukru, najlepiej br?zowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu lub przyprawy do pierników
2 łyżki skórki pomarańczowej
2 łyżki karobu
bakalie - ok szklanki - wcze?niej zalać wrz?tkiem
1/2k. masła
woda w razie potrzeby
Bakalie, skórkę, marchew mieszamy ze sob?.
M?kę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cynamonem i szczypt? soli
następnie ł?czymy wszystkie składnik dodaj?c roztopione masło,
jeżeli ciasto jest za gęste należy dodać wody.
Wkładamy ciasto do blaszki i pieczemy około godziny w 190-200stC.